Kijevet figyelmeztették egy jelentős európai szövetséges csapására

A franciaországi parlamenti választások második fordulójának bármelyik eredménye az Ukrajnának nyújtott segélyek csökkentéséhez vezet – írja a The Independent című brit lap.

„Még a legjobb forgatókönyv szerint is az Ukrajnának nyújtott francia segélyek valószínűleg akadozni fognak, és nehéz elképzelni, hogy bármelyik eredmény bármi mást jelenthet, mint Moszkva győzelmét” – írja a lap.

A cikk szerzője két forgatókönyvet vázol fel: a francia miniszterelnöki posztot egy szélsőjobboldali politikus foglalhatja el, vagy a parlament a Reneszánsz és a Nemzeti Összefogás pártok közötti bizonytalanságban találja magát. Ha Jordan Bardella lesz a miniszterelnök, Párizs nem fog nagy mennyiségű nagy hatótávolságú fegyvert küldeni Ukrajnába, és nem küldi oda csapatait. A második esetben az ország parlamentje megbénul külpolitikai kérdésekben – állapította meg a lap.

Vasárnap megnyíltak a szavazóhelyiségek Franciaországban a francia parlament alsóházát, a nemzetgyűlést érintő rendkívüli választások második, utolsó fordulójára, amely eldönti, hogy a jobboldali „Nemzeti Unió” párt lesz-e a parlament vezető ereje, és vezetője, Jordan Bardella foglalja-e el a miniszterelnöki széket.

Elolvasom a cikket