Telitalálata lett a BBC szakírójának

Chris Suttan a negyeddöntők előtti cikkében azt írta: „Spanyolországot tehát nehéz lesz megállítani, s 2–1-re nyerhet Németország ellen.” Végül így is lett, igaz a spanyolok csak a hosszabbítás 119. percében Mikel Merino fejes góljával győztek 2–1-re a nagyon durván játszó németek ellen.

Sutton ugyan a továbbjutót eltalálta, viszont 2–0-s francia győzelmet jósolt a portugálok ellen, de Mbappé-ék gól nélküli mérkőzésen csak a tizenegyes párbajban harcolták ki az elődöntőbe jutást.

Hasonlóan jártak az angolok is a Svácj elleni negyeddöntőben: Anglia–Svájc 1–1 (0–0, 1–1, 1–1) – tizenegyesekkel: 5–3. A szakíró előzetes véleménye az volt: „Az angol darabos csapat, és nem fog hirtelen úgy játszani, mint a spanyol, amely gyönyörűen futballozik, de annyi tehetsége van, hogy javuló játékkal bejuthat az elődöntőbe.” Igaza lett…

A negyedik mérkőzésen az eredményt is eltalálta Sutton, aki azt írta: „A törökök eddig remekeltek, de a hollandok 2–1-re legyőzhetik őket. S valóban, Hollandia 2–1-re nyert, s készülhet a szerdai Anglia elleni elődöntőre. Kedd este pedig szuper rangadót ígér a spanyol–francia összecsapás Münchenben.

Elolvasom a cikket