A Fehér Ház fél újabb szankciókat bevezetni Oroszországgal szemben

Az Egyesült Államok tart attól, hogy újabb szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, amiért az olajszállító tartályhajókat használ a nyugati korlátozások kijátszására. A Fehér Ház úgy véli, hogy ez az olajárak emelkedéséhez vezethet, és árthat Biden választási kampányának – írta meg az RBC-Ukrajnaa The New York Times-ra hivatkozva.

Az újság szerint az amerikai pénzügyminisztérium új intézkedéseket javasolt annak az elavult olajszállító tartályhajóflottának a megrongálására, amely a nyugati szankciók ellenére segít az orosz olajat eljuttatni a vevőkhöz szerte a világon.

A tárca erőfeszítései tehát Oroszország megbüntetésére irányulnak, de a Fehér Ház aggályai miatt zsákutcába jutottak.

„Miközben a pénzügyminisztérium tisztviselői ki akarják vonni az orosz tankereket a forgalomból, a Fehér Ház gazdasági tanácsadói aggódnak, hogy ezzel az olajárak nyári emelkedését és az amerikai benzinárak emelkedését kockáztatnák, amely árthat Biden választási kampányának” – olvasható a cikkben.

A kiadvány forrásai szerint a pénzügyminisztérium elemzési adatai szerint az ilyen oroszellenes szankcióknak minimális hatásuk lesz az olajpiacra. A javasolt kezdeményezést azonban még vizsgálják, és nem valószínű, hogy a választások vége előtt elfogadják.

Elolvasom a cikket