A tudósok szerint a zöld banán váratlan egészségügyi előnyökkel jár

A legtöbb ember megvárja, amíg a banán megsárgul, mielőtt elfogyasztja. A Newcastle-i és a Leeds-i Egyetem tudósai által készített kutatás szerint azonban a több zöld gyümölcs fogyasztása váratlan egészségügyi előnyökkel járhat – számol be a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.

A Cancer Prevention Research című szaklapban megjelent tanulmányban csaknem ezer Lynch-szindrómás beteg vett részt, amely egy olyan genetikai betegség, amely hajlamossá teszi az embereket bizonyos ráktípusokra. Megállapították, hogy az átlagosan két éven át rendszeresen szedett, rezisztens keményítő adagja nem volt hatással a bélrákra, de képes volt több mint felére csökkenteni a szervezet más részein kialakuló daganatok kockázatát.

A rezisztens keményítő olyan típusú rost, amelyet a szervezet nem tud lebontani. Pontosan ez az, ami az éretlen banánban nagy mennyiségben megtalálható.

Elolvasom a cikket