Biden miatt rúgták ki az újságírót

A WURD nyugati rádióállomás kirúgta Andrea Lowfull-Sanders műsorvezetőt, aki korábban Joe Biden amerikai elnökkel készített interjút a Fehér Ház által előkészített kérdésekkel. Erről az állomás sajtószolgálata számolt be, írja a TASZSZ.

Mint megjegyezték, a rádióállomás az amerikai Pennsylvania államban található, és független médiaként pozícionálja magát.

„Július 3-án a WURD műsorvezetője, Andrea Lawful-Sanders a televíziós vita után az első interjút Joe Biden amerikai elnökkel a WURD vezetőségével való értesítés, egyeztetés és együttműködés nélkül szervezte meg” – áll a közleményben.

Azt is hangsúlyozzák, hogy az interjúban a Fehér Ház által előre elkészített kérdések szerepeltek, amely sérti a rádióadó gyakorlatát, amely szerint „független médium marad a hallgatók számára”.

A média képviselői megjegyezték, hogy állomásuk „nem a Biden-kormányzat vagy bárki más szócsöve”.

Korábban ismertté vált, hogy az amerikai kongresszus képviselőházában a Demokrata Párt 25 képviselője arra készül, hogy felszólítsa Bident, lépjen vissza a választási versenytől.

Biden viszont a minap azt mondta, hogy nem tartja magát gyengének. Ilyen kijelentést az ABC televíziós társaságnak adott interjújában tett.

Ezt megelőzően a politikus elismerte kudarcát a Donald Trumppal folytatott vitán. Azt mondta, hogy hibázott és „elszúrta”. Ugyanakkor a politikus később azt mondta, hogy továbbra is részt kíván venni a választási versenyben.

Elolvasom a cikket