Érdemes minél több mentalevelet fogyasztanunk

Szirtes Györgyi
2024. július 8. hétfő. 5:02
Frissítve: 2024. július 8. 5:19

A mentalevelek gyulladáscsökkentő hatásúak, ami segít mérsékelni a gyomorban lévő gyulladást is, ráadásul az emésztési zavarok enyhítésében is segítenek.

A mentalevelek gazdagok foszforban, kalciumban és olyan vitaminokban, mint a C, D, E és A, amelyek javítják a szervezet immunrendszerét. Megvédi a sejteket a károsodástól, ezáltal csökkentve bármilyen krónikus betegség kockázatát.

Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően nyugtatja a bőrt, ami jótékony hatásúnak bizonyulhat a pattanások kezelésében. A mentalevelek nagy mennyiségben tartalmaznak szalicilsavat, amely köztudottan alkalmas a pattanások és a bőrhibák leküzdésére.

Mivel remek gyógymód a gyomorproblémák kezelésére, a reggeli rosszulléttel járó hányinger kezelésére is remek gyógyír lehet. Aktiválja az emésztéshez szükséges enzimeket, és legyőzi a hányingert. Nagyszerű gyógymód lehet a várandós anyák számára, akik gyakran tapasztalnak reggeli rosszullétet.

A mentalevelek egy erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyagot tartalmaznak, a rozmarinsavat. Ez a szer blokkolja az allergiakeltő vegyületeket, így segít az allergiában és asztmában szenvedőknek.

Az évszakok változása mindenkit megbetegít. A menta segít kitisztítani a dugulást az orrból, a torokból és a tüdőből. Így segít a megfázás kezelésében és a légzésben. Ráadásul a menta antibakteriális tulajdonsága segít a köhögés okozta irritáció enyhítésében.

Meggátolja a baktériumok szaporodását, és megtisztítja a fogaknál lerakódott salakanyagokat. Ezenkívül megöli a baktériumokat, és legyőzi a rossz leheletet, így természetes módon tartja egészségesen a száját és a fogait.

A menta aromája természeténél fogva nagyon nyugtató hatású, amit az aromaterápiában a stressz legyőzésére lehet használni. A menta aromája segít ellazítani az agyat és a testet. A menta adaptogén tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek szabályozzák a kortizolszintet, és természetes ellenálló képességet képeznek a stresszel szemben.

Elolvasom a cikket