Három kastély az Egyesült Királyságban, ahol bárki megszállhat

Az Egyesült Királyság messze híres a csodaszép kastélyairól. Van azonban néhány olyan épület, amely kevésbé ismert. Most mutatunk három olyan helyszínt, ahol bárki kedve szerint megszállhat, ha egy kicsit úgy szeretné érezni magát, mintha a brit királyi család tagja lenne – írta meg az Elle.hu.

Mingary-kastély

A Mingary-kastélya a skóciai Lochaberben található. A kastély a 13. vagy a 14. századból származik, és az évek során számos különböző család tulajdonában volt. Egy alkalommal IV. Jakab skót király használta a Donald klán elleni védekezésre, és történelme során számos más alkalommal is ostrom alá vették. A 2010-es években komoly helyreállítási munkálatokat végeztek a kastélyon, többek között stabilizálták a falakat, hogy megakadályozzák a tengerbe zuhanását. Néhány éve pedig luxusszállodává és étteremmé alakították át, majd 2016-ban nyitotta meg kapuit az első vendégek előtt. Az árak 300 fonttól kezdődnek.

Warwick-kastély

Warwick vára 914-ben angolszász erődítményként funkcionált. Hódító Vilmos 1068-ban fából épített várat a helyén, amelyet később, a 12. században kőből építettek át. A csodaszép kastély számos háború kulcsfontosságú helyszíne volt. Az angol polgárháború alatt is tartottak foglyokat ezen a helyszínen. A modern időkben a kastély népszerű turisztikai látványossággá vált, sőt 2016-ban luxuskempinghelyet is nyitott. A kíváncsiak a kastély 14. századi tornyában található luxus Tower Suitesben is megszállhatnak. Idén nyáron a Warwick-kastély egy új szállodát is nyit, amely szintén a vár falain belül található.

Château Rhianfa

Az Anglesey-ben található Château Rhianfa minden bizonnyal inkább hasonlít egy franciaországi kastélyra, mint egy klasszikus walesire. A Château Rhianfát Sir John Hay-Williams 1849 és 1851 között építtette felesége és lányai számára. Az épület külsejének nagy részét felesége, Sarah vázlatai alapján készítette a franciaországi Loire-völgybeli kastályokból inspirálódva. Azért döntött úgy, hogy megépíti ezt a lenyűgöző ingatlant, hogy halála után családjának legyen hol laknia.

Elolvasom a cikket