Ilyen gyakran kell tisztítani a fürdőszobai eszközöket

1. Zuhanyfüggöny

A zuhanyfüggönyt egészségünk védelmében rendkívül fontos tisztán tartani. Mintegy hatvanszor több baktériumot tartalmazhat, mint a vécéülőke. Legkönnyebben a penészgombák telepednek meg rajta. Hogy megelőzzük a gombásodást, hetente mossuk ki a függönyt, félévente pedig cseréljük le.

2. Törölközők

Három, legfeljebb öt használat után kell kimosni a fürdőlepedőket, törölközőket. Használat előtt győződjünk meg róla, hogy teljesen száraz legyen. Ha két használat között nem szárad ki, akkor inkább vegyünk elő egy tisztát.

3. Vécékagyló

Kellemetlen feladat, de fontos, hogy rendszeresen takarítsuk ki a vécét. Kutatások szerint az ételmérgezést okozó szalmonellabaktériumok megtelepedhetnek a perem alsó részében, és akár ötven napig is élhetnek. Az ülőkét naponta fertőtlenítsük!

4. Zuhanykabin vagy fürdőkád

A zuhany vagy fürdőkád tisztításának gyakorisága elsősorban attól függ, hogy hányan és milyen gyakran használják. Egyes háztartásokban elegendő a heti egyszeri takarítás, míg máshol két-három nap után célszerű nekiállni a feladatnak.

5. Mosdókagyló, csempe

Hetente egyszer ezeket a felületeket is meg kell tisztítani, hiszen a betegségeket okozó baktériumok itt is jelen lehetnek. Ha valamilyen fertőző betegség ütötte fel a fejét a családban, vagy influenzaszezon van, akkor pedig gyakrabban ajánlott a takarítás.

6. Fürdőszobaszőnyegek

Hetente ajánlott a tisztításuk. A fürdőszobaszőnyegek, kádkilépők komoly veszélyforrást jelentenek: a lábgomba villámgyorsan képes végigfertőzni az egész családot. Ha valaki gombás fertőzéssel küzd, használjon saját fürdőszobaszőnyeget!

7. Kilincsek és villanykapcsolók

Ezeket a területeket mindig megérintjük, így a fertőző baktériumok könnyedén átkerülhetnek egyik emberről a másikra. Hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket, naponta töröljük le a kilincset és a kapcsolót. Erre a célra remekül megfelel egy fertőtlenítő törlőkendő is.

Elolvasom a cikket