Katalin hercegnének engedélyt kell kérnie, ha ezt a színű ruhát venné fel

A brit királyi család egyik legjobban öltözött tagja Katalin hercegné, aki mindenkit lenyűgöz a stílusával. A hercegné csodás ruhákban szokott mutatkozni, imádja a feltűnő színeket, egyik kedvence a kék. Ám nem ő az egyedüli a családban, aki rajong érte, éppen ezért nem viselheti akkor, amikor csak szeretné.

Katalin hercegné és Kamilla királyné között ez a szín okozott problémát

A brit királyi család tagjainak számos öltözködési szabályt be kell tartaniuk. Mindig figyelniük kell arra, hogy milyen alkalomra hivatalosak, emellett fontos jelentésük van az egyes színeknek vagy éppen kiegészítőnek. Mivel a megjelenéseikkel az egész monarchiát képviselik, ezért nem viselhetnek azt, amit csak akarnak. Ez különösen igaz a hölgyek esetében.

A túlságosan bonyolult szabályrendszer miatt már többször volt összeütközés a családon belül, a források szerint a kék szín pedig különösen problémás. Főként Katalin hercegné és Kamilla királyné között, mivel mindkettőjüknek ez a kedvenc színe.

A királyné a királyi család összes többi női tagja előtt választhatja ki a ruháit. Ez a királyi szabályrendszer része, és ez magában foglalja a ruhákat és a színeket is. Őfelsége kedvenc színe a kék, és Kataliné is, Zsófia szintén nagyon szereti

– nyilatkozta a királyi család egyik bennfentese az Express.co.uk-nak.

Jacqui Meakin, aki a királyné öltöztetője, ehhez igazodva mindig egyeztetett a nagyobb rendezvények előtt a többi hölgy öltöztetőjével. Az információk szerint ez azonban problémákat okozott. Túlságosan szigorú volt a kék színnel kapcsolatban, ha Kamilla királyné ezt a színt választotta, akkor kérte a többieket, hogy ne viseljék. A szabály túlzottan szigorú értelmezése pedig gondot okozott a Buckingham-palotában.

Végül a probléma úgy oldódott meg, hogy egyeztetik a kék különféle árnyalatait. A forrás szerint erre különösen figyelnek, így például Katalin hercegné és Zsófia hercegné öltöztetőinek mindig engedélyeztetniük kell a kéknek az adott árnyalatát.

Volt idő, amikor Jacqui Meakin kissé félt attól, hogy a kéket a királynéval egy időben viselje bárki, de most már nyugodt, amíg a kéknek nagyon különböző árnyalatai jelennek meg a ruhatáraikban.

Elolvasom a cikket