Párizs 2024: Ők lesznek az NBA-sztárok ellenfelei

MH/MTI
2024. július 8. hétfő. 14:26

Az ugyancsak NBA-szupersztárok közé tartozó Jannisz Antetokunmpo vezette görögök hazai pályán harcolták ki a továbbjutást, így 2008 óta először lesznek résztvevők. A nemzetközi szövetség hírlevele alapján a torna legjobbjának a Milwaukee Bucks játékosát választották. A görögök az ötkarikás játékokon az A csoportban szerepelnek majd az ausztrálok, a kanadaiak és a spanyolok társaságában.

Puerto Rico válogatottja is otthon, San Juanban kvalifikálta magát, így húsz év szünet után lesz újra olimpiai résztvevő. Párizsban a C csoportban lép majd pályára, ellenfele a címvédő amerikai, valamint a szerb és az újonc dél-szudáni csapat lesz.

A brazilok a lettországi selejtezőtornán diadalmaskodtak és 16-odszor lesznek ötkarikás indulók. A játékokon a B jelű csoportban a házigazda franciákkal, a világbajnok németekkel és a japánokkal csapnak össze.

A görögökhöz és a Puerto Ricó-iakhoz hasonlóan a spanyolok is saját közönségük előtt ünnepelhették a kijutást, a valenciai döntőben a bahamaiakat verték nyolc ponttal. A 1984-ben, 2008-ban, 2012-ben és 2016-ban is olimpiai érmes spanyolok az A csoportban játszanak majd, a 39 éves Rudy Fernandez pedig az első férfi kosaras lehet, aki hat olimpián is pályára lép.

A párizsi játékok férfi kosárlabdatornája július 27-én kezdődik Lille-ben, a bronzmérkőzést és a döntőt augusztus 10-én rendezik a fővárosi Bercy Arénában.

Elolvasom a cikket