Robert Fico újra elfoglalta hivatalát

MH/MTI
2024. július 8. hétfő. 23:02

A politikus lőtt sebeket szenvedett a nyugat-szlovákiai Nyitrabányán, és több műtéten is át kellett esnie. A 71 éves Juraj Cintulát politikai indíttatású merényletkísérlettel vádolják. Július 4-én Maros Zilinka szlovák főügyész közölte, hogy a vádat átminősítették terrorcselekmény kísérletére.

Az ország nyugati részén található Agro Voderady mezőgazdasági vállalatnál tett látogatása során Fico megerősítette, hogy Szlovákia nem tervezi az egyes ukrán termékek behozatalára vonatkozó tilalom feloldását – írta meg az oroszhirek.hu.

“Továbbra is érvényben marad azoknak a termékeknek a listája, amelyeket nem fogunk Ukrajnából importálni. Ezt a kérdést [néhány hónappal ezelőtt] megvitattam az ukrán kormányfővel, és elmagyaráztam neki, hogy nem tehetjük tönkre Szlovákia mezőgazdaságát az Ukrajnából származó mezőgazdasági termékek behozatalával” – mondta a szlovák kormányfő.

Megismételte, hogy Pozsony folyosót biztosít az ukrán mezőgazdasági termékek tranzitszállításához harmadik országokba. Szlovákia 14 ukrán mezőgazdasági termék, köztük búza, liszt, korpa, kukorica, cukor, repce, napraforgómag, méz, szójabab és árpa behozatalára vonatkozó tilalmat vezetett be. Az ország ragaszkodik ahhoz, hogy az EU hozzon döntést a hazai agrárpiac védelméről az olcsó importtól.

Elolvasom a cikket