Szívszorító dolog derült ki Katalin hercegné betegségéről

Katalin hercegné így segít a betegségével másoknak

A walesi hercegné márciusban jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Egy videóban árulta el a szomorú írt, amellyel megdöbbentette az embereket. Utána hónapokig nem beszélt a betegségéről, pár héttel ezelőtt azonban kiadott egy nyilatkozatot. A bejegyzésben írt arról, hogy a kezelés megterhelő, vannak rosszabb és jobb napok.

A walesi hercegné bármikor, amikor nyilvánosan megjelenik, emlékezteti az embereket, hogy mennyire ingadozó és személyes a rákos megbetegedés. Amint azt ő maga mondta, még nincs kint az erdőből, de az, hogy alkalmanként részt vehet nyilvános eseményeken, miközben visszatér a közéletbe, és továbbra is fontosnak tartja egészségét és gyermekeit, jó dolog a nyilvánosság számára

– nyilatkozta Gareth Russell királyi író a GB Newsnak.

Az információk szerint azután, hogy Katalin hercegné bejelentette a diagnózisát, megnőtt a rákszűréssel kapcsolatos weboldak forgalma, és az érdeklődés a különféle szűrővizsgálatok iránt. Emellett egyre többen támogatnak olyan szervezeteket, amelyek a rákkutatással vagy éppen a daganatos megbetegedésekben szenvedő emberekkel foglalkoznak.

A királyi család szakértői szerint a királyi család nyíltsága a betegséggel kapcsolatban sokat javíthat a párbeszéden. A hatásukra az emberek sokkal nyíltabban mernek beszélni a nehézségeikről, és még arra is ösztönözhetik a lakosságot, hogy jobban figyeljenek az egészségükre.

Elolvasom a cikket