„Háromféle neuroprotektív tápanyag érdekelte leginkább a hozzám hasonló szakértőket: az antioxidánsok, a B-vitaminok és a többszörösen telítetlen zsírsavak” – jegyezte meg a szakember.
Ezért a szakértő azt javasolja, hogy a fenti anyagokkal egészítsük ki az étrendünket. Naidu szerint az antioxidánsok az agysejteket károsító szabad gyökök ellen küzdenek. A B-vitaminok segítik a szerv jobb működését, befolyásolják a memóriát, a szellemi élességet és a figyelmet. A többszörösen telítetlen zsírsavak pedig elősegítik az új agysejtek növekedését.
Az orvos hozzátette, hogy mindezek az anyagok megtalálhatók a zsíros halakban, amelyekről azt tanácsolja, hogy hetente kétszer fogyasszunk. Az idegtudós arra is buzdít, hogy figyeljünk oda a chia magokra, a szezámmagra, a dióra és a lenmagolajra.