Elmondták, mit nem szabad a hűtőbe tenni, különben az étel megromlik – írja a Sports.kz.
Alumíniumból és öntöttvasból készült főzőedények
Az ilyen főzőedények oxidálódhatnak vagy rozsdásodhatnak. Ezért nem alkalmasak hosszabb ideig a hűtőben való tárolásra.
Polietilén zacskók
A polietilén zacskókba általában vajat, kolbászt, sajtot tesznek. Ez azonban kategorikusan tilos. Belül kondenzáció képződik, és a termékek romlani kezdenek. Jobb, ha ilyen célokra pergamenpapírt használ.
Műanyag tárolóedények
Ahhoz, hogy műanyagból készült edényekben tárolja az élelmiszereket, az edényeken külön jelölésnek kell lennie, amely jelzi, hogy az edény alkalmas a hűtőszekrényben való tárolásra. Ilyen például a villa és a kanál.
Fából készült edények
A fa edények nem alkalmasak a hűtőben való tárolásra. A túlzott nedvesség hatására az edények megduzzadhatnak és elveszíthetik alakjukat. Különösen veszélyes, ha az ilyen tányérokon festék van, amely belekerülhet az ételbe.