„Főszerepben Magyarország”

Magyarország kormányfője, Orbán Viktor egy interjúmaratonon van túl – olvasható a Die Welt címlapján megjelent véleménycikkben, amely szerint „az akciója nem is olyan rossz” – adta hírül a Mandiner.hu.

Kiérdemelt egy esélyt az ingadiplomáciájával, hogy talán sikerül tűzszünetet elérnie Ukrajnában. Erdogan török elnök mellett Orbán Viktor az egyetlen olyan NATO-kormányfő, akinek jó kapcsolatai vannak Kínával és Oroszországgal is – írja Christoph B. Schiltz, aki hozzátette, Orbán Viktor a Patrióták Európáért EP-frakció létrehozásával meghatározó szerepet játszik majd az Európai Parlament harmadik legnagyobb erejének irányításában – írja a Mandiner.hu.

A Die Weltnek adott exkluzív interjújában Orbán Viktor úgy fogalmazott, primitív megközelítés az Európai Unió politikusainak azon érvelése, hogy az ilyen utazások, mint az övé Oroszországba, megosztják Európát. A lap olvasói eközben nem győzik dicsérni a „démonizált” miniszterelnök békemisszióját, mondván, a saját külügyminiszterüknek is ez lenne a feladata, mégis csak a magyar kormányfő képes minden oldallal tárgyalni.

Elolvasom a cikket