Kiakadt Novak Djokovics az angol szurkolókra

A sérülése, majd június elejei térdműtétje után már az is kisebb csoda, hogy Novak Djokovics játszik Wimbledonban, ahol a rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címéért küzd.

A nyolcaddöntőben a nála 16 évvel fiatalabb dán Holger Rune volt az ellenfele, akit néha ugyan szenvedve is, de 6:3, 6:4, 6:2-re legyőzött. Annak ellenére, hogy a centerpálya közönsége a dán teniszezőnek szurkolt, s amikor pedig a szerb világklasszis hibázott, akkor elnyújtva Ruuuuuuu-ne kiáltással próbálták megzavarni Djokovicsot, aki ezt nem hagyta szó nélkül.

Győztes mérkőzése után a pályán adott interjúban elmondta: „Tudom, hogy Runénak szurkoltak, de ez nem ürügy a pfujolásra. Tiszteletlenek akartak lenni. Ezt nem fogadom el. Több mint húsz éve játszom, az összes trükköt ismerem, tudom, miként működik ez. Én a tiszteletteljes emberekre fókuszálok, akik kifizették a jegyet, és azért jöttek ide, hogy élvezzék a teniszt, és értékelik a játékosok erőfeszítését. Persze ennél sokkal ellenségesebb környezetben is játszottam már. Srácok, érinthetetlen vagyok! Mindazoknak, akik úgy döntöttek, nem tisztelik a játékost, jelen esetben engem, azt üzenem: jóóóóó éjszakát!”

Nem az első eset, amikor Djokovics és a wimbledoni közönség között ellentét alakul ki, a 2019-es döntőben, miután a szerb legyőzte a svájci Roger Federert, korábbi edzője, Boris Becker azt mondta, hogy nagyobb tiszteletet érdemelne a szurkolóktól, akik ellenfelét biztatták. Két évvel ezelőtt pedig kifütyülték, amikor a brit Cameron Norrie ellen játszott az elődöntőben, akit négy játszmában legyőzött.

Elolvasom a cikket