Mi javítja a memóriát?

Az amerikai Mayo Klinika orvosai úgy vélik, hogy a memória szempontjából a leghasznosabb ételek a bogyós gyümölcsök, a zöldségek, a hüvelyesek és a tenger gyümölcsei – írta meg a vm.ru.

A szakértők szerint a memória javításához antioxidánsokban gazdag ételeket kell fogyasztani, ezért érdemes az étrendünkbe áfonyát, szőlőt és görögdinnyét is beiktatni. A bogyós gyümölcsök különösen magas antocián tartalmú ételek, amelyek javítják az agyműködést, a görögdinnye magas koncentrációban tartalmaz likopint, egy erős természetes anyagot, amely védi a sejteket és erősíti az immunitást.

Emellett a szakértők úgy vélik, hogy a memória javítása érdekében érdemes az avokádót, a halat és a tenger gyümölcseit is beiktatni az étrendbe, mivel ezek magas zsírtartalmú élelmiszerek. Ezek az ételek segítenek fenntartani a vér megfelelő koleszterinszintjét – számolt be a MedicalXpress.

Általánosan elterjedt nézet, hogy az aktív szén segít eltávolítani a koleszterint a vérből, ezáltal „megtisztítja” azt. Ezt a népszerű mítoszt Mikhail Bratus terapeuta oszlatta el.

Elolvasom a cikket