„Próbálok minél hamarabb visszatérni”

Azóta szülőfalujában, Szentpéterfán gyógyul, a FradiMédia látogatta meg és kérdezte a magyar–osztrák határ melletti, Vas vármegyei településen – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

„Köszönöm, most már jobban vagyok, a duzzanat is kisebb lett. Hamarosan kiszedik a varratokat, maszkot kell majd csináltatnom, szóval jó úton járok. Sok mindenre nem emlékszem, éppen ezért úgy gondolom, hogy a páromnak és a barátaimnak, a csapattársaimnak volt a legnehezebb. Az első emlékem a mentőautóból van igazából, ott pár percre emlékszem, utólag azt mondták, hogy az ütközés után is kommunikáltam, de ez nincs meg. De utána a kórházban történtek teljesen tisztán megvannak” – mondta Varga Barnabás.

„Az eleje nehéz volt, de a foci az nem nagyon állhat meg, csak amennyit muszáj. Párszor visszanéztem a jelenetet. Nem rettenek meg az ilyenektől, hiszen ez benne van az én focimban. Örülök, hogy ennyivel megúsztam. Hálás vagyok, hogy ennyien aggódtak értem. Próbálok minél hamarabb visszatérni” – ígérte Varga Barnabás.

Hozzátette: „Nem hinném, hogy a jövőben mindez befolyásolni fog. Biztos, hogy az első egy-két felugrásnál bennem lesz, de majd jön még egy ütközés, utána bátrabb lesz az ember, és megy minden a régi, megszokott módon.”

Végig ott volt mellette a párja, Laura, aki az első perceket a lelátón nem fogja soha elfelejteni.„Az ütközést követően lementem a pálya széléhez, de nem jutottam tovább, így a lelátóról próbáltam családtagokat keresni otthon, hátha ők többet tudnak és segítenek megnyugtató információhoz jutni. Ugyanis a televízió nézőknek több információjuk lehetett Barnáról, mint nekünk ott a helyszínen” – emlékezett vissza.

A FIFA a Fradinak kártérítést fizet, míg a játékosnak a felépüléséig és a visszatéréséig a teljes fizetését állja, írják. A teljes interjút mindenki megnézheti a Fradi TV július 9-i adásában.

Elolvasom a cikket