Totális háború Le Pen ellen

A párizsi ügyészség vizsgálatot indított Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés parlamenti frakcióvezetője ellen 2022-es elnökválasztási kampányának illegális finanszírozása gyanújával – jelentette a BFMTV tévécsatorna forrásokra hivatkozva, vette észre a ria.ru.

„A párizsi ügyészség a közelmúltban igazságügyi vizsgálatot indított Marine Le Pen 2022-es elnökválasztási kampányának illegális finanszírozásának gyanúja miatt” – hangzott el az anyagban.

A nyomozás megkezdését a választási kampányok elszámolásával és a politikai finanszírozással foglalkozó nemzeti bizottság (CNCCFP) feljelentése előzte meg. A tévécsatorna szerint az ügynökség választási kampánya miatt nem csak Marine Le Pen gyanúsítottja, de ellene indult az igazságügyi vizsgálat.

A francia törvények szerint a választási kampányok során a jelölteknek tilos túllépniük a megállapított költési limitet. Ha a feltételek teljesülnek, az állam megtéríti a kiadások egy részét. Ellenkező esetben a CNCCFP módosíthatja a választási elszámolást, csökkentheti a fizetendő visszatérítés összegét, és szükség esetén vizsgálatra utalhatja az ügyet.

A bizottság ez alapján nyújtotta be a panaszt – közölte a televízió.

Elolvasom a cikket