340 millió eurós hitelből újult meg Bucsa vízellátása

MH/MTI
2024. július 10. szerda. 19:51

A közlemény szerint a város vízellátó létesítményeinek uniós hitelből végzett felújítási munkálatait követően mintegy kilencezer ember jut minőségi ivóvízhez.

Az orosz bombázások által megrongált vízhálózatot káros anyagok kiszűrésére alkalmas rendszerekkel, valamint vaseltávolító berendezéssel szerelték fel, amely – mint írták – tiszta, fogyasztás szempontjából biztonságos ivóvizet juttat a város lakossága számára. A rendszert továbbá olyan eszközökkel szerelték fel, amelyek jelentősen csökkentik a környezeti és egészségügyi kockázatokat, és mérséklik az egészségre gyakorolt lehetséges káros hatásokat.

„A létfontosságú infrastruktúra felújítása segít a város önkormányzatának leküzdeni a régóta fennálló, megbízható, jó minőségű ivóvíz biztosítása terén jelentkező kihívásokat. A beruházás szükségessége még sürgetőbbé vált, miután 2022 tavaszán a város infrastruktúrája jelentősen károsodott a rövid, de pusztító orosz megszállás során” – fogalmaztak.

Közölték: a munkálatokat az Európai Beruházási Bank Ukrajna helyreállítására létrehozott, a sérült infrastruktúrák felújítását célzó hiteltámogatási programja tette lehetővé. A beruházás egyike annak a 17 létfontosságú infrastrukturális projektnek, amelyet az EBB az említett programja keretében, az Európai Unióval partnerségben finanszírozott Bucsa körzetben – tették hozzá.

Elolvasom a cikket