Álvarez és Messi góljaival finalista Argentína

A felek egymás ellen kezdték meg a kontinenstornát az A-csoportban, amikor az argentinokJulian Álvarez és Lautaro Martínez góljaival nyertek 2–0-ra, ám az elődöntő is hasonló forgatókönyvet hozott – emlékeztetett az nso.hu.

A jóval esélyesebb argentinok birtokolták többet a labdát, s bár Kanadának is 11 kapura lövése és négy kaput eltaláló lövése volt a mérkőzésen, a dél-amerikaiak jobban éltek lehetőségeikkel, s az első félidő derekán meg is szerezték a vezetést Álvarez higgadt befejezésének köszönhetően, 1–0.

A fordulás után pedig Lionel Messi is betalált, amikor Enzo Fernández lövésébe ért bele úgy, hogy a labda teljesen átverje a kanadai kapust, Maxime Crepeau-t, 2–0.

Kanada nem tudott szépíteni, így elsőként a vb-címvédő Argentína jutott a Copa América döntőjébe, ahol az Uruguay–Kolumbia mérkőzés győztesével csap össze.

A nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi egyébként mostani találatával beérte a legendás iráni labdarúgót, Ali Daeit, s nekik van a második legtöbb góljuk válogatott színekben (109) Cristiano Ronaldo után.

Az argentinok egyébként pazar formát mutatnak: legutóbbi 61 meccsük közül 45-öt nyertek meg, 14 döntetlen és két vereség mellett, s ezalatt több trófeát nyertek (három), mint amennyi meccset veszítettek.

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK ELŐDÖNTŐ
Argentína
Kanada 20 (J. Álvarez 22., Messi 51.)

Elolvasom a cikket