Biden: Az oroszok nem fognak győzni

Elhangzott, hogy Ukrajna több száz további elfogórakétát kap a következő egy évben, ezek segítségével pedig szerinte képesek lesznek megvédeni az ukrán városokat és a fronton harcoló csapatokat az orosz támadásoktól. A békéről, a tárgyalásról, a tűzszünetről egyetlen szó sem esett.

„Putyin azt hitte, hogy a NATO meg fog törni. Ma a NATO erősebb, mint valaha. Amikor ez az értelmetlen háború elkezdődött, Ukrajna szabad ország volt. Ma is szabad ország, és a háború úgy fog véget érni, hogy Ukrajna szabad és független ország marad” – jelentette ki harciasan az amerikai elnök. Hozzátette: Oroszország nem fog győzni, Ukrajna fog győzni.

A mandiner cikke a Telexet idézte, amikor arról írt, hogy a mostani NATO-csúcstalálkozó nemcsak Ukrajna számára lehet kulcsfontosságú, hanem az alkalmasság látszatáért küzdő Joe Bidennek is, akinek a június 27-i elnökjelölti vita nagyon rosszul sikeredett számára,„érthetetlen, furcsa szavai és viselkedése miatt megrendült a Demokrata Párton belül is a bizalom abban, vajon végig tudja-e vinni hajlott kora miatt a kampányt. Egyre több demokrata döntéshozó és pénzügyi támogató szólítja fel Bident a visszalépésre, de a Biden-kampány egyelőre kitart.”

Biden a háromnapos találkozón nem ejthet hibát, a visszalépésére vágyók ugyanis lecsapnának rá. Az európai szövetségesek is aggódnak, főleg azért, mert Donald Trump nyerhet, ő pedig már első elnöksége idején hanyagolta Európa támogatását – közölte a cikk a BBC információi alapján.

A NATO-csúcson Orbán Viktor is részt vesz. A magyar kormányfő Recep Tayyip Erdoğan török államfővel tárgyalt, és a magyar békemisszió támogatását kérte az őrült háború megállításáért.

Elolvasom a cikket