Diana hercegnő öltöztetője kitálalt

Diana hercegné öltöztetője, Zandra Rhodes elárulta, milyen is volt a hercegné. A 83 éves brit divattervező Zandra, aki a dél-londoni Bermondsey-ben él, 1981-ben került először kapcsolatba a hercegnével – írja a Life.hu.

Zandra Rhodes kreációit gyakran viselik gazdagok és hírességek, köztük Diana Ross és Nicole Richie, de az ismertségének növekedését igazából a Diana hercegnével való közös munka okozta, ennek köszönhetően tudta megszilárdítani a státuszát Nagy-Britannia egyik legnagyobb tervezőjeként. A 83 éves Zandra visszaemlékezett arra a pillanatra, amikor először meglátta a hercegnét: úgy nézelődött az üzletben, mint bárki más. Ez 1981-ben volt, Diana pedig akkori barátnőjével, Sarah Fergusonnal – aki András herceg felesége lett később – tért be a tervező londoni butikjába. A páros nem csapott nagy felhajtást, pontosan ugyanúgy válogattak a ruhák között, mint bármelyik másik vásárló. Pedig Diana hercegnét nem sokkal azelőtt jegyezte el Károly herceg.

Miután Diana és barátnője elhagyták az üzletet, Zandra váratlan hívást kapott: felkérték, hogy nyújtson be egy tervet Diana esküvői ruhájához.

Habár végül nem az általa tervezett darabban mondta ki az igent a hercegné, kialakult közöttük a munkakapcsolat. Összesen ötször dolgoztak együtt. 1986-ban Diana visszatért Zandra üzletébe, és kiválasztott egy fekete ruhát, amelyet rózsaszínben szeretett volna újra elkészíttetni. A ruha egyike lett azoknak a daraboknak, amelyeket Diana még abban az évben viselt hivatalos japán látogatásán.

Zandra így emlékezett vissza a Dianával való közös munkára: „Beengednek a palotába a ruhával a karodon, meghajolsz, és beleütközöl a gyerekek játékaiba.”

Majd így folytatta: „A boldogság nem az a szó, amit én társítottam volna hozzá, de nagyon melegszívű volt.”

„Diana rosszul járt. A világ összes pénze a tiéd lehet, de ha nincs szeretet, vagy nem érzed, hogy szeretnek, akkor hiába” – osztotta meg benyomásait a tervező.

Mint tudjuk, a szerelem később sem adatott meg Dianának, vagy legalábbis nem sokáig élvezhette. Károllyal való válásuk után Dodi Fayeddel alkotott egy párt, ám a tragikus autóbalesetben mindketten életüket vesztették.

Elolvasom a cikket