Ezt a döntését bírálják leginkább Harry hercegnek

Az ügy ott kezdődött, hogy a herceg az Invictus Játékokkal kapcsolatos munkájáért veszi át hamarosan a Pat Tillman-díjat, amelyet az NFL-játékosból lett veteránról neveztek el, aki tragikus módon halt meg egy baráti tűzben Afganisztánban.

Hacsak nem utasítja vissza a díjat, akkor a július 11-i ESPY-díjátadón adják át neki, amely felháborodást váltott ki a királyi családhoz közel állókból. A The Daily Beastnek nyilatkozott egy bennfentes, aki negatív kritikával illette Harry herceget.

„Attól tartok, ez csak a kétségbeesett figyelemigényének egyértelmű szimbóluma. Az egész elmúlt négy év iróniája az, hogy Harry és Meghan azt mondták, azért hagyják el a királyi családot, hogy a média békén hagyja őket” – mondta a névtelen informátor.

Pat Tillman édesanyja is kifakadt

„Megdöbbentő, hogy miért választottak egy ilyen ellentmondásos és megosztó személyt a díj átvételére. Vannak sokkal méltóbb díjazottak is” – nyilatkozta Mary Tillman.

„Vannak olyan emberek, akik a veteránok közösségében dolgoznak, és nagyon sokat tesznek értük. Ezek az emberek nem rendelkeznek olyan pénzzel, forrásokkal, kapcsolatokkal vagy kiváltságokkal, mint Harry herceg. Úgy érzem, hogy az ilyen embereket el kell ismerni” – tette hozzá.

Egyébként az elmúlt napokban több tízezren írták alá a petíciót, hogy ne Harry herceg kapja meg az elismerést. A Pat Tillman-díjat olyan embereknek szokták odaítélni, akiknek „erős kapcsolatuk van a sporttal”, és akik úgy szolgálnak másokat, hogy az Pat Tillman egykori NFL-játékos és az amerikai hadsereg katonájának örökségét idézi.

Elolvasom a cikket