Káros lehet az egészségre

A healthdigest szerint azonban a gyomorhurutban szenvedőknek kerülniük kell a kukorica alapú termékeket. Ez a betegség a gyomor gyulladására utal, és a tünetek közé tartozik az emésztési zavar, a puffadás és a fájdalom. Ha szövődmények lépnek fel, a gastritis akár gyomorvérzést is okozhat, vagy fekélyek kialakulásához vezethet.

A Care Hospitals szakértői elmagyarázzák, hogy a kukorica cukrokat tartalmaz, amelyek ronthatják a gyomorhurut tüneteit. A Manhattan Gastroenterology szerint a cellulóz az egyik olyan molekulalánc, amelyben ez a termék különösen gazdag. Az emésztetlen kukorica bejut a belekbe, hasi fájdalom, görcsök és gázok tüneteit okozva.

Mit nem szabad enni, ha gyomorhurutja van?

A kukorica mellett a korlátozások közé tartoznak a savanyú gyümölcsök, a fűszeres zöldségek és a tejtermékek is. Mindegyik ronthatja a gyomornyálkahártya működését. Nem ajánlott a vörös hús, a dió és a mogyoróvaj fogyasztása, mivel ezek ellensúlyozzák a gyomorhurut tüneteinek enyhítésére irányuló kísérleteket. Ugyanez vonatkozik a feldolgozott élelmiszerekre és édességekre, például süteményekre, chipsekre és csokoládéra. Nagyon fontos az alkohol kiiktatása az étrendből, mivel ez befolyásolja a gyomorhurut kezelésének hatékonyságát.

Elolvasom a cikket