Meglepő szabályt kell majd betartania György hercegnek

A brit királyi család tagjainak különleges szabályokat kell betartaniuk, ha elutaznak. Például mindig magukkal kell vinniük egy teljes szettet fekete ruhákból, hiszen megtörténhet, hogy a távollétük alatt valaki meghal a családban. Ám nem csak az öltözködésre vonatkozóan vannak előírások, van például egy szabály, amely megtiltja, hogy a trónörökösök ugyanazzal a repülőgéppel utazzanak – olvasható az Elle.hu oldalán.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy III. Károly király, Vilmos herceg és György herceg nem utazhat együtt. Mivel György herceg csupán 11 éves, így rá ez a szabály eddig nem vonatkozott, nyugodtan utazhatott az édesapjával, ám 12 éves korától kezdve ez megváltozik.

„Mind a négyen repültünk: a walesi herceggel, a walesi hercegnével, Vilmos herceggel és Harry herceggel. Vilmos herceg 12 éves koráig, ezután kellett neki egy külön gép. Csak őfelsége írásos engedélyével repülhettek együtt mind a négyen, amikor még fiatalabbak voltak” – nyilatkozta Graham Laurie, III. Károly király egykori pilótája az OK! magazinnak.

Bár a szabály furcsának hangzik, azért van rá szükség, hogy biztosítsák a monarchia jövőjét. Korábban történt már baleset a királyi családban, akkor Fülöp herceg rokonai hunytak el egy szerencsétlenségben. Ezért nagyon figyelnek erre a szabályra.

Nem tudni, hogy a jövőben miként fogják betartani ezt a szabályt, de György herceg a testvéreivel sem repülhet. Így nagy valószínűséggel Katalin hercegnével fog utazni, míg Vilmos herceg kíséri majd Sarolta hercegnőt és Lajos herceget.

Elolvasom a cikket