
Sokan eltávolítják ezt a terméket az étrendjükből, azt hiszik, hogy teljesen káros, de ez nem így van.
Natalya Zubareva, a megelőző orvostudomány doktora elmondta, milyen vörös húst kell feltétlenül az étrendben tartani. Több fehérjét tartalmaz, mint a hal, de kevesebb zsírt.
Tehát Natalya Zubareva szerint a legbiztonságosabb és hipoallergén hús a marha- vagy borjúhús. Ez a termék gazdag fehérjében, amely könnyen felszívódik a szervezetben. Ez a hús is sok vasat és kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a csirke.
Ezenkívül a borjúhús nagy mennyiségben tartalmaz cinket és B12-vitamint. Ez a termék ideális energiaforrás.
„Ha összehasonlítjuk a makrélát és a borjúhúst, akkor a borjúhús fehérjetartalma 16%-kal magasabb, ugyanakkor zsírtartalma 50%-kal kevesebb, mint a makrélának” – mondta a doktornő a YouTube-csatornáján.
A táplálkozási szakember hangsúlyozta, hogy ebéd közben a legjobb marhahúst enni. A húst főzni vagy párolni kell. Ez az étel tökéletesen passzol a zöldségekhez és a fűszernövényekhez – tette hozzá Natalya Zubareva.