Mit ne tegyenek az idősek, ha nagyon sokáig szeretnének élni?

Egészséges testben és tiszta elmével megőrizni egészségét sokkal nehezebb 60 év felett. Mert az étrendje és az életmódja is különlegessé válik. A Life.ru portál, hogy kicsit megkönnyítse a dolgot, összeállított egy kis emlékeztetőt az időskorban tiltott dolgokról.

1. Az idősebbek ne üljenek sokat a tévé előtt

Először is, a tévénézés statikus. A nyugdíjasoknak mozogniuk kell, és nem kell több órán át mozdulatlanul állniuk. Másodszor, a szem, az agy és az idegrendszer megterhelése. Az életkor előrehaladtával az emberek gyakran befolyásolhatóbbá válnak.

2. Ne feledkezzünk meg a testmozgásról

Még ha 60, 70 vagy 80 éves is, szigorúan tilos megfeledkezni az alapvető reggeli gyakorlatokról. A mozgásszegény életmód különösen veszélyes az idősekre. Emiatt ízületi problémák jelentkeznek, és fennáll a szarkopénia (a vázizmok életkorral összefüggő atrófiás elváltozása) kialakulásának veszélye, amely az izomtömeg és erő fokozatos csökkenéséhez vezet. Nyugdíjasként még mindig az unokáit akarja babázni és világot látni, és nem az ágyához láncolva.

3. Az idősek ne igyanak sok alkoholt

Csak a legnagyobb ünnepeken és egy kicsit. A túlzott alkoholfogyasztás növeli a rák és a szívbetegségek kockázatát, az életkor előrehaladtával ennek az esélye csak nő. Ráadásul a nyugdíjasok legyengült csontozata miatt minden ittas állapotban történő esés törést vagy helyrehozhatatlan egészségkárosodást okozhat.

4. Nem tud eleget aludni

Az orvosok okkal álltak elő hét-nyolc órás alvásnormával. Az alváshiány már fiatal korban is számos testi és lelki betegséget okoz. A napi hat óránál kevesebb alvás növeli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

5. Az idősebbek ne egyenek mindent.

Hogyan eszik a legtöbb idős ember? Gabonát, tésztát, kenyeret vásárolnak, ritkán esznek húst, zöldséget, gyümölcsöt. És ez a test elleni bűncselekmény. Ahhoz, hogy idős korban egészséges maradjon, rostban gazdag ételeket kell fogyasztania, és fehérjéket kell tartalmaznia az étrendnek.

Elolvasom a cikket