Védi a szívet, az ereket, és megelőzi a rákot

Ez különösen igaz azokra a nőkre, akiknél hangulatingadozás, hormonális zavarok, ráncok és túlsúly gyarapodása jelentkezik. A drasztikus változások és a szervezet átstrukturálásával járó kellemetlen tünetek elkerülése érdekében az orvosok azt javasolják, hogy az aszalt szilvát is vegyük be a napi étrendbe – írja a Sports.kz.

Mik az aszalt szilva előnyei, miért kell minden 40 év feletti nőnek enni?

Erősíti az idegrendszert. A vitaminok és ásványi anyagok erőteljes összetételének köszönhetően az aszalt szilva segít megnyugodni, kiegyensúlyozza az erős érzelmeket, küzd az apátia, az ingerlékenység és az álmatlanság ellen.

Támogatja a szív- és érrendszert. Káliumtartalmának köszönhetően az aszalt szilva kiegyenlíti a szívbetegségek kockázatát, rugalmasabbá teszi az ereket, véd a törékenység ellen. Naponta 100 grammot kell fogyasztani a szív- és érrendszer megfelelő működésének fenntartásához.

Erősíti a csontszövetet. A menopauza és a klimax során a kalcium kimosódik a női szervezetből, ami törékeny csontokhoz és csontritkuláshoz vezet. Az aszalt szilva elegendő ásványi anyagot tartalmaz a csontok, a fogak, a körmök és a haj megerősítéséhez.

Pozitív hatással van a belekre. Ha rendszeresen fogyasztjuk, megfelelő bélműködést hozhatunk létre, normalizálhatjuk a testsúlyt, támogathatjuk a veseműködést is, és megelőzhetjük a test és az arc duzzanatát.

Javítja a látást. Flavonoid vegyületeket – pektint és karotint – tartalmaz, amelyek javítják a látásélességet. Emellett ezek a hasznos anyagok segítenek az osteoarthritis és az érelmeszesedés esetén is.

Megőrzi a fiatalságot. A nők számára talán a legfontosabb, hogy minél tovább fiatalok és vonzóak maradjanak. Ezzel a feladattal az aszalt szilva tökéletesen megbirkózik. Mindezt az antioxidánsok tartalmának köszönhetően, amelyek belülről védik a szervezetet az öregedéstől.

Megelőzi a rák kialakulását. Ha minden nap megeszünk néhány szilvát, megvédhetjük a szervezetünket a rákos megbetegedésektől. Mindezt ugyanannak az antioxidáns vegyületeknek köszönhetően, amelyek elpusztítják a szabad gyököket, amelyek a betegségek okozói.

Kinek nem szabad aszalt szilvát enni

Ne egyenek aszalt szilvát a szoptató nők, mert hashajtó hatása van. Óvatosnak kell lenniük azoknak is, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, mert nagy arányban tartalmaz fruktózt. Emiatt hirtelen megugorhat a vércukorszint.

Az orvosok azt javasolják, hogy az aszalt szilvát kerüljék azok, akiknek egyéni intoleranciájuk van ezekkel a bogyós gyümölcsökkel szemben.

Elolvasom a cikket