A fogyás csak a jéghegy csúcsa

Ha elkezdünk rendszeresen mozogni, kiegyensúlyozottan és változatosan étkezni és sok folyadékot fogyasztani, akkor jó úton haladunk az egészséges életmód felé vezető úton. A korábbi szokások megváltoztatása nem marad eredmény nélkül, igen hamar észre fogjuk venni, mennyi előnyünk származik az életmódváltásból, melyek között a fogyás csak a jéghegy csúcsa.

Több energia, jobb koncentráció

Ha a feldolgozott élelmiszereket és a gyorséttermi ebédeket rost- és fehérjedús fogásokra cseréljük, a szervezetünk jó minőségű tápanyagokhoz jut, és érezhetően energikusabbak leszünk. Így több kedvünk lesz a mozgáshoz is, a sport révén pedig javul a koncentrációs képességünk is.

Viszlát hangulatingadozás

Az aktív életmód a hangulatunkra is pozitívan hat. Csökkenti a stresszt, a szorongást, emellett pedig javítja az alvásminőséget és elősegíti a pozitív gondolkodást.

Szebb haj és bőr, erősebb körmök

Az egészséges táplálkozás által sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ezáltal értékes vitaminokat és ásványi anyagokat juttatunk be a szervezetünkbe. Ezek hatására megszünnek a feldolgozott és cukros ételek okozta gyulladások, és észrevehetően javulni fog a bőrünk, a hajunk és a körmeink állapota. A fehérjékben gazdag ételek pedig nemcsak az izmainkat, de a csontokat is erősítik.

Javul az emésztés

A szervezetben gyulladást okozó élelmiszerek elhagyása nem csak a külső megjelenésünket szépíti meg. Jobb emésztést, kevesebb puffadást is eredményez. A zöldségekkel és gyümölcsökkel bevitt rost, valamint a teljes kiőrlésű gabonafélék hosszú időre eltelítenek, de nem okoznak emésztési panaszokat.

Megszűnik az állandó sóvárgás

A rost- és fehérjeszegény táplálkozás és cukros ételek gyakori fogyasztásának következménye, hogy még több cukros finomságra vágyunk az állandóan ingadozó vércukorszint miatt. Ha az étrendünk kiegyensúlyozott, akkor a vércukorszintünk is stabilizálódik, így a szűnni nem akaró sóvárgás nem kínoz bennünket többé.

Feszesebb, erősebb test

Az életmódváltás szerves része a rendszeres testmozgás beiktatása a mindennapokba. A kardiózás mellett az erőnövelő edzések is segíthetnek a jobb fizikum elérésében, ráadásul feszesebb, tónusosabb alakot érhetünk el általuk. A testzsír csökkenésének eredményeképpen a narancsbőr is mérséklődik.

Persze nem csak a testünk lesz erősebb. Az általános egészségünk is javulni fog a megerősödött immunrendszernek köszönhetően.

Jobb kapcsolat az étellel

A kiegyensúlyozott táplálkozás együtt jár az ételekhez fűződő viszonyunk javulásával. Ha tudatosan odafigyelünk a jelzéseire, megtanuljuk, hogy mire van szüksége a szervezetünknek, mitől működik még jobban. És rájövünk, hogy nem kell bűntudatot érezni, ha alkalomadtán édességet fogyasztunk.

Több önbizalom, magasabb libidó

A kívül-belül érezhető megújulást követően és a szorongás, rossz hangulat enyhülésének köszönhetően megnő az önbizalmunk, és ez a vonzerőnkre, illetve a vágyainkra is hatással van. A csökkent libidó lehet a szorongás, rossz hangulat miatt megnövekedett stresszhormon következménye, aminek az egyensúlya helyreáll az életmódváltással.

Elolvasom a cikket