A Paks négygólos hátrányba került román ellenfelével szemben

MH/MTI
2024. július 11. csütörtök. 22:04
Frissítve: 2024. július 11. 22:09

A román másodosztályban szereplő, szintén kupagyőztes vajdahunyadi rivális korán vezetést szerzett Sergiu Bus révén, majd közvetlenül a szünet előtt Marius Lupu talált a paksi kapuba. A hajrára Szabó Bálint kiállítása miatt az európai kupaporondon 13 év után másodjára szereplő Paks emberhátrányba is került, ezt pedig kihasználta a Corvinul, amely a mesterhármast elérő Lupu újabb két találatával jószerivel eldöntötte a párharcot.

A visszavágót jövő csütörtökön Nagyszebenben rendezik, a továbbjutóra pedig a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

Az első helyzet ugyan egy szöglet után a Paksé volt, de a román másodosztályban szereplő riválisa korántsem futballozott megilletődötten, kifejezetten bátran támadott, egy bal oldali szögletkombináció végén pedig Balogh röviden fejelte ki a labdát, így Bus kapásból kilőtte a bal alsó sarkot. A rekkenő hőségben egyenrangú küzdelem folyt a pályán, a Paksnak elsősorban a védekezésén érződött az idény eleji forma és a tétmeccsek hiánya, többször lemaradtak a román játékosokról, így a vendégek voltak veszélyesebbek. A szünetig a tolnaiaknak mindössze két komoly gólszerzési lehetőségük volt, de kihasználatlanul maradtak, a túloldalon viszont egy tökéletesen végigvitt kontra végén a vajdahunyadiak megduplázták az előnyüket közvetlenül a szünet előtt.

A folytatásra hiába cserélt kettőt Bognár György vezetőedző, ezzel nem sikerült rendezni a sorokat, ugyanis a románok két ízben is növelhették volna az előnyüket, Szappanosnak kellett nagyot védenie. Az idő múlásával visszaállt a Corvinul, így mezőnyfölénybe került a Paks, de ez teljesen meddőnek bizonyult, a kapura egyáltalán nem voltak veszélyesek a hazaiak, akik az utolsó negyedórára meg is fogyatkoztak Szabó Bálint durva szabálytalansága miatt. Az emberelőnyét gólokra váltotta a Corvinul, ugyanis Lupu hajrában elért duplájával – egyszer Vécsei felszabadítás helyett gólpasszt adott neki – magabiztossá tette az ilyen arányban is megérdemelt sikerét.

Elolvasom a cikket