Hogyan segíthet a vodka a szervezetben?

„Segít a hőmérséklet csökkentésében. Ha nincs kéznél lázcsillapító, áztasson egy törülközőt vagy kendőt vodkába, és először a mellkasán, majd a teste többi részét törölje át. Bőrrel érintkezve a párlat gyorsan elpárolog, így a testhőmérséklet csökken” – hangzott a tanács.

„Segít a torokfájáson. Enyhén melegítse fel a vodkát vízfürdőben, vízzel hígíthatja és gargalizálhatja. Így leállítja a bakteriális torokfájás kialakulását, és a torokfájás sokkal gyorsabban elmúlik. Csak ne nyelje le!” – így szól a következő felhasználási mód.

„Eltávolítja a kellemetlen lábszagot. Egy egyszerű esti rituálé segít megbirkózni ezzel: törölje le a lábát vodkába áztatott ronggyal, kenje be homoktövis-olajjal, vegyen fel pamut zoknit és menjen lefeküdni. A vodka elpusztítja a baktériumokat és harcol a gomba ellen, az olaj miatt gyorsan gyógyul, a pamut lélegezni engedi a bőrt, de megtartja az olajat. Néhány ilyen eljárás után valaki biztosan meg akarja csókolni a homokot, amelyen járt!” – hangzott el az újabb tanács.

„Segít a hátfájás és a duzzanat esetén. Keverje össze a mézet és a vodkát, áztasson be egy rongyot, és kenje fel a fájó vagy duzzadt területre, fedje le. Az ilyen borogatás javítja a vér- és nyirokkeringést, felmelegszik, enyhíti a kényelmetlenséget és enyhíti a fájdalmat. Akár 2 óráig is a fájó testrészen tarthatja” – jegyzi meg „Doktor”.

Elolvasom a cikket