Örülhet Jasmine Paolini

MH/MTI
2024. július 11. csütörtök. 22:38

A 28 éves olasz játékos – akinek az idei évet megelőzően a második forduló volt a legjobb Grand Slam-szereplése – a csütörtöki elődöntőben azt a horvát Donna Vekicet győzte le drámai és maratoni mérkőzésen, aki pályafutása során először jutott a legjobb négy közé GS-viadalon.

Az összecsapás első szettjét a horvát teniszező nyerte, de Paolini egyenlíteni tudott, hogy aztán a harmadik felvonásban kétszer is brékhátrányba kerüljön. Mindkétszer sikerült egyenlítenie, miközben az erejével szemmel láthatóan egyre jobban elkészülő Vekic több térfélcserénél is zokogott. Ennek ellenére a horvát játékos – két mérkőzéslabdát hárítva – kiharcolta a rövidítést, amiben 8–7-re is vezetett, de az utolsó három labdamenetet Paolini nyerte, aki így a 2 óra 54 perces csata után sorozatban második Grand Slam-fináléjára készülhet.

Legutóbb még 2016-ban Serena Williams tudott ugyanabban az évben a salakos és a füves pályás GS-viadalon is döntőbe jutni, ő akkor a Garroson – akárcsak most Paolini – kikapott, Wimbledonban azonban nem talált legyőzőre.

Paolini ellenfele a fináléban a cseh Barbora Krejcikova vagy a kazah Jelena Ribakina lesz.

Eredmények, elődöntő, nők:
Jasmine Paolini (olasz, 7.)–Donna Vekic (horvát) 2:6, 6:4, 7:6 (10–8)
később:
Barbora Krejcikova (cseh, 31.)–Jelena Ribakina (kazah, 4.) 16.00

Elolvasom a cikket