Pelosi: Fogy az idő Joe Biden elnök számára

Az MSNBC-nek adott szerdai interjújában Pelosi, a demokraták veterán politikusa elismerte, hogy a párt „nincs egy hullámhosszon” Biden kampányával kapcsolatban, majd dicsérte az elnököt a NATO-vezetők e heti washingtoni csúcstalálkozóján történő megjelenéséért.

„Az elnökön múlik, hogy indul-e. Mindannyian arra bátorítjuk, hogy hozza meg ezt a döntést, mert az idő fogytán van”.

Szeretik, tisztelik, és az emberek azt akarják, hogy meghozza a döntését” – tette hozzá Pelosi.Azt akarom, hogy bárhogy is dönt, tegye meg, és ez így van rendjén”.

A demokrata párti adományozók és tisztségviselők egyre gyakrabban sürgetik a 81 éves Bident, hogy a két héttel ezelőtti, Trump elleni vita után fejezze be a kampányát, bár az amerikai elnök ragaszkodott ahhoz, hogy csak „a mindenható Isten” győzhetné meg erről.

Pelosi a „Morning Joe” című műsorban beszélt, amelyet Biden kedvenc politikai hírműsorának nevezett. Az interjút Szvetlana Tyihanovszkaja mellett adta, aki egy olyan, száműzetésben élő belorusz politikus, aki 2020-ban vált ismertté, mint az Alekszandr Lukasenko elnök megbuktatására tett sikertelen kísérlet egyik vezetője és az újraválasztása miatti tömegtüntetések szervezője.

A Demokrata Párt a tervek szerint augusztus közepén Chicagóban tartandó országos kongresszuson választja ki hivatalosan jelöltjét a novemberi voksolásra. A pártvezetés gyakorlatilag kihagyta az előválasztási folyamatot Biden javára, egyes államokban pedig teljesen törölték a szavazást. Azok a politikusok, akik meg akarták támadni az elnök jelöltségi igényét, antidemokratikusnak minősítették az intézkedéseket.

Biden azt állítja, hogy azért indul, mert neki van a legnagyobb esélye arra, hogy legyőzze Trumpot, a republikánusok még nem hivatalos jelöltjét. Tavaly decemberben azonban azt mondta, hogy „valószínűleg 50” másik demokrata is megtehetné ugyanezt. A párt azt állítja, hogy egy második Trump-elnökség egzisztenciális fenyegetést jelent az amerikai demokratikus rendszerre.

Elolvasom a cikket