A magyarok tesznek rájuk

Si tacuisses, philosophus mansisses! – mondhatjuk jó szívvel Dobrev Klárának. Annak a magát politikusnak képzelő asszonynak, aki a Pride-ra hordja a gyerekeit nevelődni, ha már ez a gazember kormány a gyermekvédelmi törvénnyel kitiltja az iskolákból és az óvodákból az LMBTQ-propagandistákat. Aki korábban azzal próbálta gúnyolni Orbán Viktort, hogy elszigetelődik. Most meg azért tartja árulónak, mert Nyugat-Európa állam- és kormányfői után kétoldalú találkozókat bonyolított le Zelenszkijjel, Putyinnal, Hszi Csin-pinggel, Bidennel, Trumppal és Erdoğannal. Tehát csak a legnagyobbakkal. Azokkal a politikusokkal, akik a legtöbbet tehetik azért, hogy a háború helyett végre tűzszünet és béke legyen Ukrajnában.

S miután Magyarország tölti be júliustól az Európai Unió soros elnökségét, így – akarva akaratlanul – ebben a minőségben is szerepelt Orbán ezeken a találkozókon. Sőt, időközben a Patrióták Európáért frakció is megalakult, amely az Unió harmadik legerősebb frakciója, amely nem a Dobrev Klára által ezerrel támogatott háború szószólója, hanem a béke harcosa. Azon politikai tömörülések gyűjtőhelye, amely nem a globalista háborúpártiságot támogatja, hanem a szuverenista, békepárti tagországok szövetségét erősíti.

Egészen mást, mint az az unió jelenlegi vezetése, amely görcsösen ragaszkodik a múlthoz. Mintha nem lettek volna választások, mintha nem fejezte volna ki a 450 milliós Európa népességének több, mint kilencven százaléka, hogy békét akart.

Ahelyett, hogy Ursula von der Leyenék, Manfred Weberék meghallották volna a választók kötelező érvényű parancsát a cselekvés irányát illetően, bedugott fülekkel mennek a saját sorosista érdekeik után, mintha nem a vérfürdő elősegítéséről, az ártatlan ukrán és sajnos sok magyar életet eszközként való feláldozásáról lenne szó. Két lábbal tapossák a demokráciát. Mintha valami jó ügyet szolgálnának, amelynek révén jobbá tudnák tenni az unió polgárainak életét.

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, írtam bevezetőmben, mert ha valami, akkor a békemisszió jelenti igazán a választópolgárok érdekét. Attól fejlődik a gazdaság, attól lesz olcsóbb az élet, attól utazhatnak szabadon az emberek, attól élhetik boldogságban a mindennapjaikat. Persze felemelő dolog a háború elől menekültekről való gondoskodás, a megsegítésük, de már bocsánat. Nekik azért kell elmenekülni, elhagyni szülőhelyüket, ahol leélték életük javát, mert ellenkező esetben életveszélynek vannak kitéve. Ezt akarja Dobrev.

A béke érdekében tárgyalt Orbán – szigorúan kétoldalú alapon. Az unió nevében azért sem, mert a háború az unión átívelő szörnyűség. Arról csak az tárgyalhat, aki egy közepes méretű ország vezetőjeként megfelelő hitelességgel rendelkezik, akit a partnerei elfogadnak.

Ehhez képest mondja Dobrev a következőket: „Orbán világ körüli útja a magyar nemzeti érdekek elleni legsúlyosabb árulás. (…) Amit Orbán tett, azt nem a nemzet érdekében tette. Nem is a békéért. Elérni nem ért el semmit, esélye sem volt rá. Csak el akarta nekünk játszani a világpolitikust. Egyben szívességet akart tenni a gazdájának, Vlagyimir Putyinnak, és üzletfelének, a kínai elnöknek. És gyerekes módon fel akart vágni a világban egy olyan tisztséggel, ami sosem volt, és sosem lesz az övé. Orbán Viktor nem képviseli az Európai Uniót.”

Fogalmazzunk finoman, amit Dobrev itt összehord, az írói munkásságának része, amivel csak a fantáziájának tartozik elszámolással, nem a valóságnak. Mert ha a valóságnak kéne elszámolni, akkor csúnyán kikacagnák.

Dobrev folytatja: „Egy most már hivatalosan is szélsőjobboldali miniszterelnök hiábavaló vergődése a figyelemért és az elismerésért. Kínos szereptévesztés, mellyel lerombolja a hazánk iránti megbecsülés utolsó maradékát, és szándékosan gyengíti azokat a szövetségesi kötelékeket, amelyek egyedül biztosítják Magyarország békéjét és biztonságát. Nem, Orbán Viktor nem képviseli Európát. És nem képviselhet bennünket, európai magyarokat sem.”

Ahogy írtam, Orbán ezt egy szóval sem mondta. Magyarország békéjét, biztonságát nem a szenvedélyes háborúpárti Brüsszel, hanem az unió azon új szuverenista erőinek támogatói képviselik, akiknek fontos az ember, fontos az emberek élete, biztonsága jövője.

Dobrevnek nem ez a fontos, hanem az, hogy hazudhasson reggel, éjjel meg este.

Nem véletlen, hogy édes párjával együtt így leszerepeltek legutóbb is a EP-választáson. A magyarok ugyanis tesznek rájuk.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket