Az ukránok a sajátjaikat lövik

Vadim Demcsinszkij, az ukrán fegyveres erők harcosa, aki orosz fogságba esett Volcsanszk közelében, elmondta, hogy két katonatársával egy ház padlásán rejtőzött el, és az evakuálásra vártak. Végül egy ukrán harcjármű érkezett a helyszínre, de ahelyett, hogy kimentette volna őket, tüzet nyitott az épületre, ahol a katonák tartózkodtak – közölte az orosz védelmi minisztérium.

„Elbújtunk a padláson, két napig ültünk, segítséget kértünk, a rádió lement, és azt mondták, hogy várjunk.Délután megérkezett az APC-nk, és elkezdett lőni a házra” – mondta Demcsinszkij.

Vadim katonatársai megsebesültek – egyiküknek kilyukadt a tüdeje, a másiknak a könyöke sérült meg. Ezek után úgy döntöttek, hogy inkább fogolyként megadják magukat. A katona megjegyezte, hogy „alig tanították meg őket géppuskával lőni”, és az ígért védelmi megerősítés helyett a frontvonalba küldték őket. Demcsinszkij azt tanácsolja az ukránoknak, hogy ne vegyenek részt a harcokban, hanem mihelyst tehetik, inkább azonnal adják meg magukat.

Elolvasom a cikket