Az USA nemet mondott Ukrajnának

Az Egyesült Államok nem változtatott álláspontján az orosz területek ellen ATACMS rakétákkal végrehajtott csapások kapcsán, az Ukrajnára vonatkozó tilalom továbbra is érvényben marad – jelentette ki csütörtökön Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója a Bloomberg amerikai hírügynökségnek adott interjújában, számolt be az rbc.ua hírportál Jennifer Jacob Bloomberg-tudósító Twitter-közlésére hivatkozva, vette észre a karpatalja.info.

A jelentés szerint Sullivan elmondta, hogy az Egyesült Államok továbbra sem engedélyezte Ukrajnának, hogy ATACMS rakétákat használjon Oroszország elleni mélységi csapásokhoz. „A politikánk nem változott” – tette hozzá a nemzetbiztonsági tanácsadó.

Az USA már megengedte Ukrajnának, hogy a fegyvereit orosz területek ellen irányuló csapásokra használja, de csak a határ menti területeken.

Néhány nappal ezelőtt Dmitro Kuleba külügyminiszter azt mondta, hogy a washingtoni ukrán delegáció engedélyt fog kérni az Egyesült Államoktól, hogy csapásokat mérhessen orosz repülőterekre.

Egyúttal Volodimir Zelenszkij elnök a mostani washingtoni látogatása során felszólította az Egyesült Államokat, hogy szüntesse meg az orosz repülőterek elleni ukrán csapásokra vonatkozó korlátozásokat.

Elolvasom a cikket