Egy sorháznyi lakón múlott a sovány győzelem

Közösségi oldalán reagált a Nemzeti Választási Bizottság hivatalos eredményére Karácsony Gergely. Mint a főpolgármester közölte, „Három a magyar igazság: megnyertük egyszer, megnyertük másodszor és ma megnyertük harmadszor is.” Arról persze szokott módon nem beszélt, hogy a győzelem rendkívül sovány, s ez túlzott politikai felhatalmazást nem jelent számára.

„Nincs már mit újraszámoltatni. És ebben egy jó dolog biztosan van, hogy nekem okom és módom van újra azt mondani. Köszönöm, Budapest!” – közölte pénteken kora délután közösségi oldalán Karácsony Gergely. Közölte azt is, neki most azzal van dolga, hogy folytassa annak a programnak a végrehajtását, amire felhatalmazást kapott a budapestiektől.

Bejegyzését azzal zárta, hogy a következő hetekben sok egyeztetés következik az új közgyűlés előkészítése érdekében, hogy közösen jövőt adjanak Budapestnek. „Mert #Budapest köztársaság. És biztos, hogy az is marad” – írta Karácsony Gergely.

Karácsony Gergely 293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid. Ez egy budapesti sorház lakossága, így gyakorlatilag hatalmas politikai felhatalmazásról nem lehet beszélni – s akkor még szót sem ejtettünk arról, hogy a régi-új főpolgármesternek a tarka paletta végett rengeteg gondja lesz a közgyűlésen. Oka ennek az, hogy a DK-MSZP-P listáján hat, a Tisza Párt és a Fidesz tíz-tíz míg a Vitézy-féle csapatnak és a Kutyapártnak három-három képviselője lesz a városházán.

A harminchárom fős közgyűlésben a többség biztosításához tizenhat embert kell.

Elolvasom a cikket