Aki sokáig szeretné megőrizni fiatalságát és szépségét, annak olyan ételeket kell beiktatnia a diétába, amelyek belülről fiatalítják a szervezetet. Íme azok az élelmiszerek, amelyek lassítják az öregedést:
Áfonya
Ez az egyik legegészségesebb bogyó, ami meghosszabbítja a fiatalságunkat. Nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelyek megakadályozzák az öregedési folyamatokat és semlegesítik az életkorral összefüggő betegségeket.
Paradicsom
A paradicsom likopint, egy antioxidáns vegyületet tartalmaz, amely hosszú távon blokkolja az öregedési folyamatot. Emellett erősíti a szívet és az ereket, valamint rákmegelőző hatása is van.
Zsíros tengeri hal
A telítetlen Omega-3 zsírsavak pozitív hatással vannak a bőr, a haj és a köröm állapotára. Emellett a halban található fehérje építőanyaga szervezetünk sejtjeinek, és fenntartja a bőr megfelelő kollagénszintjét. Ez megakadályozza a ráncok megjelenését. Nem csak a drága vörös halak ilyen jótékony hatásúak, hanem például a makréla és a tonhal is.
Teljes kiőrlésű élelmiszerek
A kenyér, a teljes kiőrlésű tészta, a barna rizs és más gabonafélék K- és E-vitamint, cinket, szelént és növényi rostot tartalmaznak. Ezeket lelassíthatják az öregedési folyamatokat, így szervezetünk sokáig fiatalos marad.
Kaliforniai paprika
Ez a zöldség gazdag C- és E-vitaminban, béta-karotinban és növényi rostokban, amelyek minden testrészt megfiatalítanak, javítják a látást és aktiválják az agyműködést.
Hüvelyesek
Erőteljes növényi rostforrások, amelyek nemcsak lelassíthatják az öregedési folyamatokat, hanem felgyorsíthatják az anyagcserét is. Fogyasztásával hosszú időre elfelejthetjük a ráncok megjelenését és a felesleges kilókat.
Lenolaj
A lenolaj kétharmadát Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják, amelyek megfiatalítják a szervezetet, erősítik az immunrendszert és védenek számos betegségtől.