Előre szóltak a rendőrök!

Elmondtuk előre, most röviden ismertetjük a folyamatot egy tegnapi intézkedés kapcsán. Erre lehet számítani, ha gyereket, vagy állatot zárt autóban találunk – írja közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Mint olvasható, csütörtökön Budapesten 37 fok volt napközben. Lakonikus tömörséggel fogalmazott posztjukban így írják: „Két kutya a kocsiban – s a bejelentés megtörténik a rendőrségre. Járőr kiér a helyszínre, az autó zárva, gazda sehol. Rendőr betöri az ablakot. Mindkét kutya autóból ki, rögtönzött hűtőfürdőbe be.

Az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli. Az állatok gazdája ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottunk. Az állatok biztonságba helyezéséről a helyszínen gondoskodtunk.

Ezúton is köszönjük a bejelentést és a két műanyag tálat, amit a rendőrök fel tudtak használni, hogy a két életveszélybe került tappancsosnak megmentsék az életét!”

A BRFK fölhívja a figyelmet: aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, s ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Hozzáteszik, a rendőrök azt sem fogják találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében bezúzzák az ablakot.

Elolvasom a cikket