Harry herceg Dianával való kapcsolatáról beszélt

Harry herceg egy veteránoknak szánt díjat vett át, aminek nem mindenki örült. Legfőképp annak a férfinak az édesanyja nem, akiről a díjat elnevezték. Mary nem is tartotta magában a véleményét, „megdöbbentette”, hogy a fia kitüntetését „egy ilyen ellentmondásos és megosztó személyiség” kapja – olvasható a Life.hu oldalán.

„Vannak olyan jelöltek, akik sokkal méltóbbak lennének erre” – mondta Mary. „Ezek a személyek nem rendelkeznek annyi pénzzel, olyan forrásokkal, kapcsolatokkal vagy kiváltságokkal, mint Harry herceg.”

Többen is arra szólították fel a herceget, hogy utasítsa vissza a Pat Tillman-díjat, köztük a brit királyi haditengerészet korábbi vezetője, Lord West.

A herceg azonban elengedte a füle mellett a kritikákat, és nemrég átvette a díjat. Beszédében az anyák és fiaik közötti köteléket méltatta, utalva ezzel kapcsolatára néhai édesanyjával, Dianával, de természetesen Pat Tillman anyjának is üzent.

Harry herceg átveszi a Pat Tillman-díjat 2024. július 11-én.

Harry herceg átveszi a Pat Tillman-díjat 2024. július 11-én

Fotó: Getty Images via AFP/Getty Images North America/Frazer Harrison

„Az ő kiállása Pat öröksége mellett mélyen személyes, és ezt tisztelem” – mondta az elesett katona édesanyjáról.

„Az anya és fia közötti kötelék örökkévaló, és túlmutat még a legnagyobb veszteségeken is” – tette hozzá Harry.

Miközben átvette a díjat három korábbi díjazottól, Harry – aki két alkalommal szolgált Afganisztánban – megjegyezte, hogy a katonáknak milyen nehézségekkel kell szembenézniük, miután visszatérnek a szolgálatból. Majd a következőket mondta, Pat Tillman édesanyjának címezve: „Nem úgy állok itt, mint Harry herceg, a Pat Tillman-díj kitüntetettje, hanem az Invictus Games Alapítvány veteránjainak és a több mint 20 nemzet több ezer veteránjának és katonájának nevében, akik az Invictus Gamest valósággá tették. Ez a díj az övék, nem az enyém.”

Harry herceget az eseményre felesége, Meghan Markle is elkísérte. A páros ezzel a lépéssel enyhítheti a kapcsolatuk válságáról szóló pletykákat, ugyanis nemrég felmerült, hogy a válás szélére kerülhetnek.

Elolvasom a cikket