„Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” + VIDEÓ

Újabb diplomáciai botrányt kavaró bakit vétett az amerikai elnök, ezúttal egy olyan eseményen, ahol az USA és 19 másik nemzet vezetője összegyűlt, hogy bejelentse az Ukrajna Paktum aláírását – írta meg a Mandiner.

Biden elnök csütörtök este újra megrökönyödést váltott ki, amikor Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt „Putyin elnökként” mutatta be – számolt be a New York Post.

És most szeretném átadni a szót Ukrajna elnökének, akiben legalább akkora bátorság van, mint amennyi elszántság. Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” hangzott el az ominózus mondat.

A nézőtéren sokan látszólag összerezzentek, amikor a szavak elhagyták az elnök száját. A közönség egyik tagja azt kiáltotta: „Zelenszkij!”, hogy megpróbálja kijavítani a 81 éves Bident. A világ vezetői a színpadon bizonytalannak tűntek, hogy tapsoljanak-e Zelenszkij üdvözlésére, vagy várják meg, amíg Biden kijavítja magát. Az amerikai elnök gyorsan bocsánatot kért a kínos baklövésért, mondván, hogy azért történt, mert „annyira arra összpontosított, hogy legyőzze” a Kreml erős emberét. „Putyin elnök úr? Meg fogjuk verni Putyin elnököt – Zelenszkij elnök. Annyira arra koncentrálok, hogy legyőzzük Putyint, hogy aggódnunk kell” – mondta Biden.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket