„Igazi horror az élvonalbeli futballisták élete”

A futballmenedzser a beszélgetés során elmondta, a magyar válogatott mérkőzéseit ő sem szakmai szemmel nézi, hanem inkább érzelmi oldalról, ám úgy véli, a hazai közönség ezen túl hajlamos olykor rendkívül szélsőséges véleményeket is megfogalmazni a nemzeti csapattal kapcsolatban – olvasható a Mandiner.hu oldalán.

Ha megverjük Angliát 4–0-ra, akkor utána azt gondoljuk, hogy mindig meg kell őket vernünk 4–0-ra, pedig ez badarság. Ha meg kikapunk Albániától, akkor azt mondjuk, hogy semmirekellők vagyunk, holott ez sem igaz – emlékeztetett a szakember, aki szerint a jelenlegi válogatottunk bármikor képes továbbjutni az Európa-bajnoki csoportkörből, még akkor is, ha ez most nem sikerült.

Miután Esterházy igazi, nemzetközileg is elismert futballsztárok menedzsere, adta magát a kérdés, hogy miről szól az ilyen játékosok élete a sportkocsikon és az őket körülvevő felhajtáson kívül. A szakember úgy fogalmazott: az élvonalban játszó futballisták élete kőkemény munka, egy igazi „horror”, amelyben hatalmas nyomással kell megküzdeniük.

Nem tudok még egy olyan munkát mondani a világon, ahol egy héten kétszer is bizonyítványt állítanak ki rólad, ahol egyszerre értékel a főnököd és a közvélemény is. Itt szerdán lehet, hogy rád húzzák a vizes lepedőt, szombaton pedig már isten vagy – árulta el Esterházy.

Elolvasom a cikket