Kajári Ferenc: Az ejtőernyős-világbajnokság a nemzetközi összefogás és a béke jelképe is

MH/ MTI
2024. július 12. péntek. 18:36

Kajári Ferenc, a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban tartott eseményen azt mondta, hogy a versenyen a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és „elhozták nekünk ennek a különleges sportágnak az izgalmát és a szépségét”.

Magyarország második alkalommal rendezte meg a CISM Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. Ez köszönhető a sportért való elkötelezettségünknek, de még inkább a magyar katonaiejtőernyős-válogatott felkészültségének, katonai sikereinek – jegyezte meg. A Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár Szolnokon ismét bebizonyította, hogy méltó házigazdája tud lenni egy ilyen világrendezvénynek – mondta.

Kajári Ferenc kiemelte: a sport megtanít a fegyelemre, kitartásra és az együttműködésre, ezek a jó katona ismérvei is.

A katonai ejtőernyőzés a bátorság és a precizitás ötvözete, a magasban az ember megtanul bízni önmagában és társaiban. Az ejtőernyőzés a kiképzés során az éles helyzetekre való felkészülés egyik legmagasabb szintje, amelynek végrehajtásához mentális felkészültség és fizikai állóképesség szükséges. Az ejtőernyősök bátorsága, kitartása, felkészültsége nélkülözhetetlen feltétel a különleges feladatok sikeres végrehajtásához. Erről a bátorságról, kitartásról, felkészültségről és technikai tudásról tettek tanúbizonyságot a világbajnokságon részt vevők – mutatott rá.

Kajári Ferenc kiemelte: büszkeséggel tölti el, hogy a magyar katonai ejtőernyős válogatott tagjait a világ legjobbjai között tartják számon, amit a világbajnokságon való szereplésük is igazolt.

Nilton Gomes Rolim Filho, a Nemzetközi Katonai Sporttanács elmondta: a sport közelebb hozza az embereket, a nemzeteket. Hozzátette: a CISM küldetése, hogy a katonákat összehozza a sportpályákon, és így a békét erősítse.

Elolvasom a cikket