Ha fáj a hasa, puffad, bélfertőzése van, vagy a gázok bántják, nincs szüksége másra, csak 1-2 almára – írta meg a nyugdijasok.hu.
Egy nagy almát alapos mosás után pucoljon meg, majd reszelje le minél pépesebbre. Ezután várjon, amíg megbarnul és kiereszti valamennyire a levét. Ha ez megtörtént, mindig éhgyomorra egye, mert egy jótékony bevonatot képez a bélrendszeren. Naponta többször, az étkezések előtt ismételje meg. Hatékonyan nyugtatja az irritált beleket.
Az almának nagyon magas a pektintartalma. Ez egy különleges szénhidrát, amelyet az emberi szervezetben lévő enzimek nem tudnak lebontani, viszont az emésztőrendszerben élő baktériumok olyan vegyületekké alakítják, amelyek védik a bélnyálkahártyát. A pektin salakképző anyagként is jut a székletbe, amivel segít a hasmenés és a székrekedés enyhítésében. Nyersen fogyasztva segíti az emésztést, vitamin-, foszfor- és almasav tartalmánál fogva az agyra is jótékonyan hat, valamint a vese és a máj működését is szabályozza.