Szirszkij új irányelvei

Az Orosz Föderáció Ukrajna elleni folyamatos fegyveres agressziójával összefüggésben és országunk nemzetközi kötelezettségeinek eleget téve Ukrajna Fegyveres Erőinek főparancsnoka úgy döntött, hogy a katonai személyzet kiképzésébe kötelező blokkot vezet be a nemzetközi humanitárius jog (fegyveres konfliktusok joga) tanulmányozásáról – olvasható a portálon.

A vezérkar szerint ez a döntés a katonai személyzet jogi kultúrájának és képzésének magas szintű biztosítását célzó átfogó megközelítés része, mivel Ukrajna Fegyveres Erőinek vezetése különös figyelmet fordít a nemzetközi humanitárius jog betartására a katonai tevékenység minden aspektusában.
„E határozat végrehajtása hozzájárul a katonai állomány jogi kultúrájának szintjének emeléséhez, és célja, hogy biztosítsa a nemzetközi normáknak megfelelő cselekvésre való felkészültségüket” – közölte a parancsnokság.

Oroszország háborúja Ukrajna ellen

Amióta Oroszország teljes körűen megszállta Ukrajnát, a megszállók többször megsértették a háborús törvényeket és szokásokat. Az orosz hadsereg ukrán civileket ölt és ejtett fogságba, gyerekeket rabolt el és hadifoglyokat ölt meg.
Ráadásul a közelmúltban vált ismertté, hogy az oroszok ismét ukrán hadifoglyokat lőttek le Robotzsinó közelében – írja az ukrán forrás.

Elolvasom a cikket