Veszélyes baktérium, amely gyomorrákhoz vezet

„Egyes vírusok és mikrobák közvetlenül rákot okoznak. Az egyik ilyen mikroba a Helicobacter pylori. Ez az a mikroba, amely végső soron rákot okoz. De a véglegesnek több szakasza van. A gyomorhurut, a fekély és a rák. Ezek egy betegség szakaszai” – mondta Malysheva.

Igor Gorodokin gasztroenterológus kifejtette, hogy a Helicobacter pylori az első típusú rákkeltő. Ha a mikrobát kimutatták, még gyomorhurut vagy fekély nélkül is el kell pusztítani. Megjegyezte, hogy a Helicobacter pylori nem különbözik más fertőzésektől, és csak antibiotikumokkal pusztítható el.
Malysheva hozzátette, hogy a baktérium kimutatására a legpontosabb elemzés a biopszia. Ezt a vizsgálatot nyugalmi állapotban végzik, vagyis a beteg orvosilag kiváltott álomban van – pontosított az orvos.

Korábban Evgeny Belousov orvos-gasztroenterológus arra figyelmeztetett, hogy a rosszul elkészített tengeri ételek és húsok súlyos mérgezést okozhatnak. Szerinte a tejtermékekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel is óvatosabban kell bánni.

Az orvos megjegyezte, hogy ha a húst rosszul sütik meg vagy rossz körülmények között tartják, kórokozó baktériumok jelenhetnek meg benne. Ugyanez vonatkozik a tejtermékekre is, amelyek gyorsan megromlanak és fertőzést okozó mikroorganizmusokat tartalmazhatnak.

Elolvasom a cikket