Vilmos herceg változtatna

II. Erzsébet királynő ideje alatt a brit királyi család nagy volt, sokan dolgoztak a monarchiának, így az ünnepségek is nagyobbak voltak. III. Károly király az elmúlt években már számos tradícióval szakított, például nem kért fel új családtagokat, hogy dolgozzanak, annak ellenére, hogy a létszám jelentősen csökkent – írja az Elle.hu.

Egyre kevesebben képviselik az uralkodót, és úgy tűnik, ezen nem is szeretne változtatni. Vilmos hercegnek szintén hasonló tervei vannak, erről Richard Eden, a Daily Mail szakértője mesélt.

„Amikor a család idősebb tagjai nyugdíjba mennek, Ő királyi fensége nem fog senki mást meghívni arra, hogy dolgozzanak királyi családnak. A kis európai monarchiákat tekinti a jövő modelljének” – mesélte a szakértő.

Ez a változtatás sokakat érint, és nem feltétlenül örül neki mindenki. Anna hercegnő például kifejezetten ellenzi, erről korábban egy interjúban beszélt. A hercegnő szerint évekkel ezelőtt még időszerűnek tűnhetett, hogy kisebb legyen a monarchia, de ez manapság hibás döntés. Akkoriban sokkal többen voltak a dolgozó királyi családtagok, ám azóta sok változás történt a királyi családon belül, így megfogyatkozott a számuk.

„Nos, azt hiszem, a „karcsúsítás” egy olyan időszakban hangzott el, amikor még több ember volt a közelben. Nem tűnik jó ötletnek abból a szempontból, ahol én állok. Azt mondanám, nem vagyok egészen biztos benne” – mondta korábban Anna hercegnő.

A szakértők szerint Vilmos herceg elképzelése modern, ám nem feltétlenül rossz. A brit királyi családot rendszeresen éri kritika azzal kapcsolatban, hogy sokan vannak, ezért az adófizetőknek is sokba kerülnek. Ha kevesebben dolgoznak a királyi családnak, ez a probléma megoldódna.

Elolvasom a cikket