A baloldal győzelme elüldözheti a vagyonos franciákat az országból

2024. július 13. szombat. 7:13

Több pénzügyi tanácsadó is elmondta, hogy pánikba esett ügyfeleik közül sokan már megkezdték a tőke külföldre menekítését, és elkezdték megvizsgálni a lehetséges külföldre költözés lehetőségét.

A legtöbben aggódnak amiatt, hogy habár egyik frakció sem tudta megszerezni az abszolút többséget, de az első helyen végző baloldal adókat emelhet a jövőben.

„Az ügyfeleink, például felsővezetők, azt kérdezik, mit tehetnek, hogy megvédjék magukat. A Brexit után rengeteg bankár költözött Franciaországba, de ők el fognak menni, mert nem akarnak több adót fizetni” – mondta a Bloombergnek Xenia Legendre, a Hogan Lovells ügyvédi iroda párizsi ügyvezető partnere.

„Azok, akik el tudnak menni, el fognak menni, ha szélsőséges politikát fogadnak el. Franciaország többé nem lenne vonzó a külföldiek számára, és a vagyonosok elmennének” – jósolta Emmanuel Angelier, a La Financiere d’Orion vagyonkezelő cég vezetője.

Julien Magitteri, a Barnes Family Office by Côme tanácsadója szerint egyesek már a parlamenti választás második fordulója előtt megkezdték a tőkekivonást Franciaországból, elsősorban olyan országokba, mint Svájc és Luxemburg. A legtöbb vagyonkezelő szerint olyan helyek, mint Olaszország, Dubaj, Szingapúr és az Egyesült Államok is legnépszerűbb célpontok között vannak.

Franciaországban az otthon a világ leggazdagabb emberei közül többnek is, Bernard Arnault, Európa leggazdagabb embere, az LVMH luxuscég vezetője, Francoise Bettencourt Meyers, a L’Oréal szépségbirodalom vezetője, akit a világ leggazdagabb asszonyának tartanak, valamint a Wertheimer testvérek, akik a párizsi Chanel divatházat irányítják, mind francia székhellyel rendelkeznek.

Az Elabe ügynökség által a hét elején végzett felmérés szerint tízből hét francia elégedetlen a választások eredményével és az új nemzetgyűlés összetételével, mondván, hogy az ország most kormányozhatatlan.

Elolvasom a cikket