A Meta bejelentette, hogy feloldja Trump Facebook és Instagram tartalmainak korlátozását

Az amerikai technológiai óriás, a Meta, a Facebook és az Instagram anyavállalata pénteken bejelentette, hogy feloldja a Donald Trump volt amerikai elnök által közzétett tartalmakra vonatkozó korlátozásokat, amelyek annak ellenére érvényben maradtak, hogy 17 hónappal ezelőtt feloldották a fiókjainak blokkolását, emlékeztet az oroszhirek.hu.

„Trump volt elnökre, mint a Republikánus Párt jelöltjére, a továbbiakban nem vonatkoznak a fokozott felfüggesztési büntetések” – áll a közleményben. A Meta szerint a büntetéseket „szélsőséges és rendkívüli körülmények” miatt vezették be.

Trumpot az amerikai Capitoliumban zajló 2021-es januári zavargásokat követően kitiltották a platformokról több mint két évre. A Facebook anyavállalata 2023 januárjában jelentette be, hogy visszaállítja a volt elnök fiókjait. A hivatalos posztban azonban pontosították, hogy „az ilyen viselkedés “elrettentése érdekében fokozott büntetésekkel kell számolnia a visszaeső jogsértések esetén”.

„Az amerikai embereknek egyformán kellene hallaniuk az elnökjelöltekről” – írta pénteken egy blogbejegyzésben a Meta globális ügyekért felelős elnöke, Nick Clegg.

Joe Biden újraválasztási kampánystábja elítélte a Meta lépését.

„Visszaállítani a hozzáférését olyan, mintha odaadnánk a slusszkulcsot valakinek, akiről tudjuk, hogy belehajt a tömegbe és lezuhan a szikláról” – mondta Charles Lutvak, Biden kampányszóvivője a The Hillnek.

„Kétségtelen, hogy ez egy közvetlen támadás a biztonságunk és a demokráciánk ellen” – bírálta Lutvak a döntést, azt állítva, hogy ez lehetővé teszi Trump számára, hogy „alapvetően antidemokratikus, Amerika-ellenes félretájékoztatással” érje el az amerikaiakat.

Elolvasom a cikket